zaterdag 8 maart 2008

Tasmania - vakantie deel 2

Zondag om 5 uur was het dan zover ... we werden opgehaald om via Melbourne naar Hobart op Tasmania te vliegen. En daar begonnen de problemen, we moesten al ons fruit en eten inleveren vanwege tja enge ziekten? en het bleek dat je toch wel ontzettend 20ste eeuws was als je geen credit card had. Een auto huren blijkt absoluut onmogelijk zonder en mooi niet dat ze snapten dat het in Europa helemaal niet de normaalste zaak van de wereld is :S. Zondag en maandag hebben we in Hobart rondgekeken, want maandag bleek een vrije dag te zijn op Tassie vanwege de regatta. Daar zijn we dan dus ook maar heen gegaan, want een auto regelen op een vakantiedag is ook onmogelijk ... gelukkig werd dat dan weer enigzins goedgemaakt door muziek en vuurwerk als afsluiting van de dag. Dinsdag was het dan eindelijk gelukt, we hadden een auto! En wat voor 1 ... een Suksukie Ignis met redelijk wat schade, maar ach dan maakt een krasje meer of minder ook niet uit :). Eerste stop was Mount Wellington vanwaar we een machtig mooi uitzicht hadden over Hobart en de regio. Helaas begon het wel te regenen en was de bochtige steile weg naar beneden niet het leukst om te rijden met een handgeschakelde auto aan de "verkeerde" kant van de weg. En om maar eens een voorbeeld te geven van Australisch chauvinisme: "Really? Do Europeans drive on the right side?"
Anyways, daarna zijn we in de regen naar Bicheno gereden, een van de badplaatsen aan de oostkust van het eiland. Wij lieten ons door regen en wind niet tegenhouden en zijn naar het blowhole gelopen, dat is een plek waar de golven hoog de kust opspringen. Op deze plek in Bicheno maken de fairy pinguins hier handig gebruik van om aan land te komen om te overnachten. Na onze eigen overnachting zijn we de volgende dag naar het Freycinet National Park gereden en hebben daar een flinke wandeling gemaakt naar de Wineglass bay lookout en het strand zelf. Aldaar was een wallabie aanwezig om te kijken of de toeristen nog iets lekkers bij zich hadden, hoewel ze Ramons gras ook prima vonden :). De volgende dag hebben we een stuk landinwaards gereden over bochtige en steile "highways" om te gaan kijken bij de St Columba falls die een 90 meter naar beneden vallen in het regenwoud en waarvan het water goed drinkbaar was. 's Middags zijn we naar Launceston gereden en hebben we de Cataract gorge bezocht en een frisse duik in het ijskoude water was het einde van een lange dag. De laatste dag toeren op Tasmania hebben we de Heritage Highway gereden terug naar Hobart. Onderweg zagen we oude plaatsjes, veel veeteelt, muggenzwermen, gravelroads en convict built bridges (dat is niet zo vreemd aangezien Tassie heel lang enkel een strafkolonie is geweest onder de angstinboezemdende naam "Van Diemensland"). In Hobart hebben we 's avonds nog een leuke dinner cruise gedaan op een oude ferry waarbij we de hele haven hebben doorkruist. De volgende ochtend was het alweer tijd om naar Melbourne te vliegen, daarover meer in "The great ocean road - vakantie deel 3".

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Veronique,
Mooi verhaal en prachtige foto's. Toch nog gelukt om een karretje te huren. Konden jullie je rondreis maken over het niet meer ingebruik zijnde gevangenen eiland. Gelukkig geen Tasmaanse Duivel(tjes) ;^) tegen gekomen.
Leuk je verhalen te lezen.

Paps