donderdag 20 maart 2008

St. Patrick's day

Zoals iedereen natuurlijk (?) weet is St. Patrick de beschermheilige van Ierland. Aangezien de Ieren wel van een feestje houden, wordt zijn verjaardag ieder jaar uitgebreid geviert met een parade, veel groen geklede mensen en natuurlijk heel veel alcohol. Natuurlijk wordt St. Paddy's day -zoals het ook wel genoemd wordt- niet alleen in Ierland gevierd, maar ook elders ter wereld. Een van de plaatsen is zoals je wel kan raden ... Sydney en omdat ik op dit moment 3 Ieren in huis heb, moest dat natuurlijk gevierd worden. Om 12 uur begon de parade in het centrum van de stad, met als een van de grootste grappen de onderstaande kraan die tegen de monorail aanbotste, omdat ie te hoog was.

Gelukkig kon de kraan lager en ging hij onder luid gejuig er alsnog onderdoor. Na deze redelijk korte parade -niet eens een heel rondje om Hyde Park- werd er natuurlijk verder gedronken in het park in de schaduw of zon. In ieder geval daar waar je niet zo snel gespot werd door de politie aangezien ze speciaal voor deze family day een alcoholverbod hadden afgekondigd in het park :). In een afgeschermd deel van het park mocht wel gedronken worden, dus raad eens waar het lekker druk en groen was...Toen het wat frisser begon te worden buiten werd de hele boel natuurlijk verplaatst naar een van de Ierse pubs in de stad. Nou moet je natuurlijk niet denken dat er blijkbaar een hele hoop Ieren in Sydney/Australiƫ wonen, want op 17 maart (of in dit geval 16, omdat 17 een maandag was) is iedereen die ergens Ierse voorouders heeft, natuurlijk 100% Iers. Zelfs al hebben ze een ontzettend Australisch accent. Anyways, dat was het wel weer over afgelopen weekend ... hierbij nog leuke foto van mij en mijn nieuwe huisgenoot Naill waarbij we (elkaar) mooi onder de tafel dronken :)

3 opmerkingen:

Veronique zei

Voor iedereen die het wilde weten: Nee, het bier is hier niet lekker! Het zegt waarschijnlijk genoeg als ik zeg dat de geexporteerde Heineken lekkerder is dan het gros van de Australische bieren ...

Bob zei

Dat zegt meer dan genoeg...

Unknown zei

Ik weet niet welk bier het is, maar ik dacht het al te zien aan je gezicht.