zaterdag 15 december 2007

"Nutcracker" en Kerstfeestjes

Jaja, het is nog maar 10 dagen tot Kerst ... dus tijd voor Kerstfeestjes!
Eerst maar wat er eerst kwam dus in chronologische volgorde :)
Vorige week nadat ik mijn blog geupdate had naar Andrea de Italiaan geweest, was best gezellig hoewel er zeker 10 Italianen waren en wij met 3 man in de Engels sprekende minderheid waren ... Na een paar drankjes resulteerde dat dus in gesprekken die na 2 zinnen overgingen in het Italiaans waarna wij elkaar met z'n 3en aankeken en zeiden "Yes, I totally agree!". Toen ze dus besloten om op 11 uur naar het casino in de stad te gaan, gingen er 3 mensen naar huis ... 3 keer raden wie!?!
Was trouwens wel verstandig om naar huis te gaan, want ik had besloten om te proberen nog laatste-moment-sta-kaartjes te kopen voor de "Nutcracker" en daarvoor moest ik om 9 uur bij het Opera House zijn. Helaas was de bus niet zo snel en was ik er 15 over, had toch niet uitgemaakt aangezien er blijkbaar al een rij was om 8 uur 's ochtends! En dat op een zaterdag met Australiërs die normaal niet vooruit te branden zijn! Anyways ... de vriendelijke jongen achter de kassa raadde me aan om een uur voor de voorstelling terug te komen, want er zijn vaak een hoop mensen die afbellen die standaardplaatsen hebben en gasten die niet komen etc. Dus komen er vaak alsnog kaartjes vrij.
Aangezien ik nog een hoop niet gezien had op mijn eerste dag sightseeing heb ik me dus de hele dag kostelijk vermaakt. Ik heb eerst rondgelopen in de Botanical Gardens en aldaar samen met een familie uit Sydney vogeltjes gevoerd ... niet zomaar vogels, maar geelkuif kaketoes en felgekleurde papegaai-achtigen die hier dus in het wild voorkomen :) Daarna ben ik via Hydepark en wat belangrijke gebouwen (die niet echt het fotograferen waard waren) naar Darling Harbour gegaan en heb daar straattheater gezien ... heel cool! Een gast die gooide met messen terwijl hij op een paal stond die vastgehouden werd door 4 mannen uit het publiek via touwen.
Na deze vermoeiende sightseeing tour, zie voor foto's trouwens mijn fancy slideshow in de rechterbovenhoek of de link zodat je het commentaar bij de foto's kunt zien, ben ik teruggegaan naar het Opera House en ... heb ik een kaartje gekregen (nou ja, gekocht dus) voor de show. Het was echt supergaaf! Het gebouw is van binnen wel indrukwekkend, hoewel ik het nog steeds lelijk vind, en de show was geweldig! Mooi decor, schitterende kostuums, geweldige muziek van Tsjaikovski en natuurlijk ballet, het "Australian ballet".
De rest van de week was nogal saai, bleek dat de meeste mensen op de vakgroep nog steeds in Japan zaten en ik dus nog steeds niets op het lab heb gedaan. Aldus besloot ik om woensdag, donderdag en vrijdag thuis te blijven om mijn fiets naar Kmart te brengen en weer op te halen (hij doet 't!) en aan mijn thesis te werken. Ook heb ik nog wat Kerstinkopen gedaan en natuurlijk kaartjes gestuurd.
Donderdagavond ben ik met Jess (mijn huisgenoot) naar het Kerstfeest van haar werk geweest, ze kende niemand omdat het een soort verpleegster-uitzendbureau is ... maar er was gratis drank ;) Gisteren weer een Kerstfeestje en komende vrijdag een Kerstlunch van de vakgroep ...
Nou mensen, ik ga met Jess pannenkoeken bakken en daarna weer aan het 'thesissen'!

2 opmerkingen:

Marleen zei

Is een kerstfeest daar het zelfde als bij ons, dus gewoon een borrel met een kerstboom, of moet ik me daar nog iets heel anders bij voorstellen?

Vette foto's trouwens, maar dat had ik ook al onder je slideshow gezegd geloof ik.

Anoniem zei

Haai,

Is het niet heel vreemd om kerstgevallen dingetjes te hebben als het niet koud is buiten?
Jammer van de lege vakgroep, maar gelukkig heb je nu wel je fiets :)
en echt gaaf dat je naar de nutcracker geweest bent!
Succes met je thesis!

Liefs