maandag 26 november 2007

Laser Safety Officer, level 2

Lieve allemaal,

Aangezien mijn laatste blog alweer een week geleden was, is het weer de hoogste tijd voor een update. Mijn kamer bevalt me uitstekend ... zeker nu alles helemaal lekker schoon is (na de keuken was afgelopen weekend de huiskamer aan de beurt). Ik had afgelopen week nog een update over vanalles en nog wat willen doen, maar helaas is die tijd geconsumeerd door het schrijven van mijn eerste column "Down Under" in de Chemograaph. Voor de non-Protonezen onder ons zal ik een linkje plaatsen zodra ie online te vinden is :) ... dat kan trouwens nog wel ff duren, aangezien het geval nog in elkaar gezet moet worden en ge-eindredacteerd etc.
Afgelopen donderdag zijn we dus met een Greyhound Australia-bus afgereist naar Canberra [fonetisch: kanbra] waar we totaal bijna 4 uur over gedaan hebben, al hobbelend over slechte wegen door kale vlakten, schaars beboste heuvels en langs af en toe een dorp. En dit deel schijnt nog niet eens het leegste deel van het land te zijn. How far are your neighbours? A few 100 km I guess :)
De eerste nacht hadden we een super-luxe appartement, aangezien het verkiezingsweekend was en veel hotels al compleet volgeboekt waren. Gelukkig betaalt de uni zowel deze overnachting als onze reiskosten :D Het appartement was incl. keuken, dus onze Italiaan besloot voor ons te koken ... en dat kan ie beter dan onze Hollandse Italiaan (500 g shoarma voor 5 personen is toch genoeg?!)
Vrijdag hadden we dus de cursus, die bleek op te leiden tot Laser Safety Officer, level 2 ... dwz als we de toets gehaald hebben ;) We krijgen zelfs een echt certificaat! Beetje jammer dat het alleen in Australiƫ geldig is ... Ik weet nu in ieder geval dat Star Wars lasers onder klasse 4 vallen, haha
Om van de gelegenheid gebruik te maken hebben we vrijdag overnacht in een jeugdherberg en hebben we vrijdagavond en zaterdag Canberra onderzocht, zie hieronder een foto van Pasquale, Yong en ik voor het New Parliament House in Canberra.

Er zijn toch een aantal dingen die ik met jullie wil delen ... dus bij deze:
1. Canberra is een echte bedachte en ontworpen stad, je ziet het overal aan af, de plattegrond, de locaties van gebouwen en het kunstmatige meer in de stad (dat ongeveer 1 meter diep schijnt te zijn).
2. Aussies gewoon in hun korte broek/spijkerbroek en T-shirtje naar het casino gaan en dat gokken volkssport numero uno is.
3. Het Australian War Memorial groots en indrukwekkend is ... hoewel het van een afstand klein lijkt, huist er een heus groot museum.
4. De belangrijke dingen lijken op loopafstand, maar de stad is echt niet gebouwd voor voetgangers. Het schijnt wel de enige stad te zijn waar je fatsoenlijk kunt fietsen zonder overreden te worden.
5. Er zijn dan wel een hoop belangrijke gebouwen, maar de stad zelf kenmerkt zich door en is te beschrijven door datzelfde woord: SAAI
Dan nog een laatste korte mededeling: Ik heb zaterdag in de bus terug (slechts 3 uur en 15 minuten) voor het eerst kangaroos gespot! Wel van veraf natuurlijk, maar toch het bewijs voor mij ... ze bestaan echt :)
Voor nu groetjes uit (zeer) regenachtig Sydney en tot de volgende blog!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Vertel me niet dat je erg verrast was dat jouw Italiaan beter kan koken dan de onze, he ;).

En een belangrijke vraag mist nog: ben je nu Laser Safety Officer Veronique BSc of niet?

Groetjes terug vanuit koud Nederland!
:*

Anoniem zei

Whooohoo Kangaroo's! Wil je er alsjeblieft een keer 1 knuffelen voor mij?!?!
Kus

Anoniem zei

IK ben hard aan het layouten hoor, die chemo komt eraan! Fijn om te weten dat de kangaroos ook echt bestaan en niet alleen in tekenfilms. ;-)

Bob zei

Ha Veronique, je hebt het goed begrepen: als je toch ergens anders bent voor je werk, meteen profiteren en langer blijven :) Krijg je nog meer van dit soort reisjes vanuit je onderzoek?